VERSCHILLENDE BOOTCAMPS

SPECIAL DAMES  40 + elke woensdag & vrijdag
Kosten
 €  5,00 per les
 € 50,00 10 rittenkaart

Buggy Bootcamp
Er is op dit moment geen aparte Buggy Bootcamp, bij genoeg deelnemers kunnen we weer een groep starten. Wil je dit laat mij het weten, lukt het niet een apart groepje te vormen dan ben je ook welkom bij de andere groep. Uiteraard houden we daar dan rekening mee.

Privé Bootcamp voor bv:
  *  Privé
  *  Groepje vriendinnen -buurvrouwen enz
  *  Team / bedrijfsuitje
  *  Vrijgezellenfeest
Alles is mogelijk in overleg.
Neem contact op met mij zodat we samen kunnen kijken naar een dag - tijdstip.
Kosten in overleg.

LET OP belangrijk
Deelnemen aan de Bootcamp is geheel op eigen risico!!!
Mocht er wat gebeuren dan kun je hier niemand aansprakelijk voor stellen.
Voor de avond Bootcamp, het is verstandig als je een licht gevend hesje aan hebt of (fiets)lampje aan je jas voor en achter doet, zodat je goed te zien bent.REDEN OM TE STARTEN

Bootcampen is goed voor je !
Hieronder zie je waarom

GOED VOOR JE HUMEUR
Door te bootcampen worden er in je hersenen diverse goede stofjes aangemaakt, waaronder het gelukshormoon endorfine, die spanning verminderen en je blijer en relaxter maken.

VERBETERT JE GEHEUGEN
Bootcampen is van belang voor je hersenen. Bewegen zorgt namelijk voor belangrijke herstelprocessen in de hersenen. Nieuwe hersencellen worden aangemaakt en door te bewegen stimuleer je de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen. Regelmatig Bootcampen houdt dus niet alleen je lichamelijke conditie op peil, maar zorgt er ook voor dat je minder geheugen en concentratiestoornissen hebt. 
Onderzoek heeft aangetoond dat door je fysiek in te spannen je hersenen nieuwe cellen aanmaken; en dan met name in de hippocampus, een belangrijk geheugengebied.

HELPT DE SPIJSVERTERING
Zorg dat je spijsvertering vlot verloopt. Door te bewegen stimuleer je alle spieren van het spijsverteringskanaal, waardoor ook afvalstoffen sneller worden afgevoerd door je darmen.

BESCHERMT JE BOTTEN
Versterkt niet alleen je spieren, ook je botten worden sterker. En dat is natuurlijk belangrijk voor als je ouder wordt. Naast de aanmaak van Vitamine D door het zonlicht heeft ook het belasten van het lichaam met je eigen gewicht een positief effect op de stevigheid van je botten.

VERGROOT JE ZELF VERTROUWEN
 Hoe meer je traint hoe sneller je ervaart dat je lichaam steeds sterker wordt. Dat vertaalt zich in weer in zelfvertrouwen, je voelt je beter in je vel. En als je zelfvertrouwen uitstraalt werkt dat weer door op andere vlakken zoals je werk en je sociale leven bijvoorbeeld.

VERLOST JE VAN JE STRESSHORMONEN
Voel jij je ook altijd een stuk beter als je een lange drukke dag afsluit met een heerlijke training? Dat kan kloppen! Tijdens het Bootcampen worden je stresshormonen afgevoerd uit je lichaam en je stressgevoel verminderd. Resultaat: na afloop voel je je een stuk meer ontspannen en lichter dan voor de training.

BETERE HUID
Door intensief te bewegen verbetert je bloedcirculatie met positieve effecten op je huid. Daarnaast functioneert je eigen zweet is als een soort diepreiniger voor je huid. Door te transpireren duwt het vocht als het ware al het opgehoopte vuil en afvalstoffen uit je poriën naar buiten. Na die welverdiende after-training douche ben je niet alleen weer fris, maar heb je jezelf door te zweten ook van binnenuit gereinigd. Win-win dus!

VERMINDERT PMS KLACHTEN
Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat vrouwen die regelmatig sporten, zelden lijden aan stemmingswisselingen en fysieke symptomen van PMS. Dit hangt onder andere samen met de invloed van goede stofjes op je hersenen.

BOOTCAMPERS LEVEN LANGER
Deze laatste reden is meteen ook een hele belangrijke. Je hart is een spier van levensbelang die je door te Bootcampen steeds sterker maakt. Een sterker hart kan meer bloed per slag rondpompen. Doordat het getrainde hart zoveel efficiënter werkt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. In principe kan dat je leven met enkele jaren verlengen.


ZOMER TIPS
Tips tegen teken/ muggen 
  • Muntolie: is giftig voor teken
  • LavendelL & Citroengras olie vinden teken vies
  • Eucalyptus olie schrikt teken & muggen af
  • Limoen olie & Citrusvruchten houden over het algemeen insecten op afstand