BUITENSPORT

POWER WALKING IS FIT & FUN

Power Walking is het nieuwe joggen en helemaal hip.
Wil je lachend en met plezier afslanken, meer energie krijgen en fitter worden? Wil je een stap zetten naar een gezonder leven?
Dan is dit precies wat jij zoekt!
Je werkt aan je gezondheid en (als het goed is) heb je hier plezier in. Hierdoor zijn de trainingen makkelijk vol te houden.
Niet iedereen kan hardlopen maar iedereen kan wel Power Walken. Dit is de basis van deze zeer effectieve bewegingsvorm en kan iedereen zijn of haar doelstelling laten bereiken.
Dit kan zijn een betere gezondheid, afvallen, een betere conditie krijgen, beter in balans zijn, een gezonder en sterker hart, meer energie of  gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.
Power Walking of wel Kracht Lopen is lopen in een stevig tempo van rond de 6 á 7 km per uur, in tegenstelling tot joggen of hardlopen, moet ten minste één voet altijd in contact zijn met de grond.
Power Walking is geen hardlopen. Uit  testen is gebleken dat mensen die Power Walking doen evenveel calorieën verbruiken als mensen die hardlopen op een normaal tempo. De resultaten zijn verbluffend!
Neem nu de beslissing om op een leuke, gezellige en verantwoordelijke manier aan je gezondheid te werken en meld je dan direct aan voor een Power Walking .

Wanneer: woensdagochtend lopen & oefeningen woensdagavond & vrijdagochtend   zie Power Walking rooster

Woensdagochtend  lopen we niet alleen maar doen ook oefeningen tussendoor.
Woensdagavond minimaal 6 km, zolang het licht is in de bossen waar we veel gebruik maken van het hoogte verschil, dus heuvel op en af. Als het donker is dan langs het kanaal we gebruiken dan veel trappen en doen ook interval training.
Vrijdagochtend net als de woensdagavond maar dan alleen in de bossen.

Kosten
10 rittenkaart € 50,00  deze is 15 weken geldig
.
LET OP belangrijk
Deelnemen aan de Power Walking of Bootcamp is geheel op eigen risico!!!
Mocht er wat gebeuren dan kun je hier niemand aansprakelijk voor stellen.
Voor de avond les, verplicht licht gevend hesje  of (fiets)lampje aan je jas voor en achter doet, zodat je goed te zien bent.

ZOMER TIPS
Tips tegen teken/ muggen 
  • Muntolie: is giftig voor teken
  • Lavendel & Citroengras olie vinden teken vies
  • Eucalyptus olie schrikt teken & muggen af
  • Limoen olie & Citrusvruchten houden over het algemeen insecten op afstand
REDEN OM TE STARTEN

BUITENSPORTEN IS GOED VOOR JE ! Hieronder lees je waarom.

GOED VOOR JE HUMEUR
Door te bootcampen worden er in je hersenen diverse goede stofjes aangemaakt, waaronder het gelukshormoon endorfine, die spanning verminderen en je blijer en relaxter maken.

VERBETERT JE GEHEUGEN
Power Walking of Bootcampen is van belang voor je hersenen. Bewegen zorgt namelijk voor belangrijke herstelprocessen in de hersenen. Nieuwe hersencellen worden aangemaakt en door te bewegen stimuleer je de groei van het aantal verbindingen tussen hersencellen. Regelmatig Power Walking of Bootcampen houdt dus niet alleen je lichamelijke conditie op peil, maar zorgt er ook voor dat je minder geheugen en concentratiestoornissen hebt. 
Onderzoek heeft aangetoond dat door je fysiek in te spannen je hersenen nieuwe cellen aanmaken; en dan met name in de hippocampus, een belangrijk geheugengebied.

HELPT DE SPIJSVERTERING
Zorg dat je spijsvertering vlot verloopt. Door te bewegen stimuleer je alle spieren van het spijsverteringskanaal, waardoor ook afvalstoffen sneller worden afgevoerd door je darmen.

BESCHERMT JE BOTTEN
Versterkt niet alleen je spieren, ook je botten worden sterker. En dat is natuurlijk belangrijk voor als je ouder wordt. Naast de aanmaak van Vitamine D door het zonlicht heeft ook het belasten van het lichaam met je eigen gewicht een positief effect op de stevigheid van je botten.

VERGROOT JE ZELF VERTROUWEN
 Hoe meer je traint hoe sneller je ervaart dat je lichaam steeds sterker wordt. Dat vertaalt zich in weer in zelfvertrouwen, je voelt je beter in je vel. En als je zelfvertrouwen uitstraalt werkt dat weer door op andere vlakken zoals je werk en je sociale leven bijvoorbeeld.

VERLOST JE VAN JE STRESSHORMONEN
Voel jij je ook altijd een stuk beter als je een lange drukke dag afsluit met een heerlijke training? Dat kan kloppen! Tijdens Power Walking of Bootcampen worden je stresshormonen afgevoerd uit je lichaam en je stressgevoel verminderd. Resultaat: na afloop voel je je een stuk meer ontspannen en lichter dan voor de training.

BETERE HUID
Door intensief te bewegen verbetert je bloedcirculatie met positieve effecten op je huid. Daarnaast functioneert je eigen zweet is als een soort diepreiniger voor je huid. Door te transpireren duwt het vocht als het ware al het opgehoopte vuil en afvalstoffen uit je poriën naar buiten. Na die welverdiende after-training douche ben je niet alleen weer fris, maar heb je jezelf door te zweten ook van binnenuit gereinigd. Win-win dus!

VERMINDERT PMS KLACHTEN
Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat vrouwen die regelmatig sporten, zelden lijden aan stemmingswisselingen en fysieke symptomen van PMS. Dit hangt onder andere samen met de invloed van goede stofjes op je hersenen.

BUITENSPORTERS LEVEN LANGER
Deze laatste reden is meteen ook een hele belangrijke. Je hart is een spier van levensbelang die je door Power Walking of Bootcamp  steeds sterker maakt. Een sterker hart kan meer bloed per slag rondpompen. Doordat het getrainde hart zoveel efficiënter werkt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. In principe kan dat je leven met enkele jaren verlengen.